retourneren

voorwaarden betaalmethoden contactgegevens

Wat is jullie retourbeleid?
Je kan jouw direect.nl bestelling binnen 14 dagen na ontvangst kosteloos retourneren. Voor informatie over hoe je jouw bestelling kunt retourneren, kijk je op het retourformulier. Klik hier om het retourformulier te downloaden. Geretourneerde items moeten voldoen aan het volgende retourbeleid overeenkomstig het wettelijk herroepingsrecht. Meer informatie vind je hieronder:

Retourtermijn
Wij accepteren retourzendingen van items die binnen 14 dagen na ontvangst van jouw bestelling zijn gekocht.

Retourbeleid
Elk item dat je terugstuurt, moet in dezelfde staat verkeren als waarin je het ontvangen hebt. De items moeten ongedragen, ongebruikt en onbeschadigd met alle labels bevestigd worden geretourneerd. De items mogen op geen enkele manier gewassen zijn en moeten in de originele staat verkeren. Alle geretourneerde items zullen individueel worden gecontroleerd in ons distributiecentrum. Als je jouw item wilt ruilen voor een andere kleur of maat, retourneer je het ongewenste item en plaats je een nieuwe bestelling. Klik hier voor meer informatie.

Om hygiënische redenen accepteren wij alleen ondergoed en badkleding waarvan de hygiëne strip intact is. Oorbellen en piercings kunnen ook niet worden geretourneerd, tenzij in de originele verzegelde verpakking.

De items die je wilt retourneren vallen onder jouw eigen verantwoordelijkheid totdat wij ze hebben ontvangen. Daarom willen we je vragen de items zorgvuldig te verpakken om beschadiging tijdens transport te voorkomen. Ook adviseren we om bij het pakketpunt een verzendbewijs te vragen om zo jouw retourzending te kunnen traceren.

Indien je een item in beschadigde staat ontvangt, willen we je vragen contact op te nemen met ons Customer Support Team via ons Contactformulier. In dit artikel vind je meer informatie hierover.

Retourkosten
Wij brengen geen retourkosten in rekening. Indien je jouw complete bestelling retourneert, worden de verzendkosten van €5,95 van de oorspronkelijke zending terugbetaald.

Voor informatie over jouw Klarna betaling en factuur kun je hier kijken.

Meerdere bestellingen in één pakket retourneren
Het is mogelijk om meerdere bestellingen in één pakket te retourneren. In dit artikel vind je meer informatie hierover.

Wettelijk Herroepingsrecht
Ons retour- en herroepings beleid voldoen aan de door de wet gestelde eisen.

Je hebt het recht om binnen een termijn van 60 dagen, zonder opgave van redenen, de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 60 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om de mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om de mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping
Als je de overeenkomst herroept ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten, niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen van ons terug. Indien je slechts een deel van jouw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort.

Wij betalen je terug op hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zal je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met de terugbetaling totdat wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Je dient de goederen onverwijld en niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.
direect vareya b.v hoevenseweg 41 4877 la etten-leur +31(0)76 3030540
mail direect@direect.nl